вятърни частици докосват
косата ми
пораснала от слънцето
усещам всички фибри
на тялото си
разлистени за подвизи
във тази лятна жега
нозете ми
откриват нови пътища
а утрините тъй вълшебни
за очите ми
събуждат ги за нови истини
във залезите като камбанен звън
сърцето ми
отмерва още ден превърнат в минало
докоснала тревата
със ръцете си
земята в себе си усещам
дишайки
© Елица Георгиева All rights reserved.