Dec 28, 2017, 6:57 PM

Аз и зимата 

  Poetry » Other
581 2 3

Аз и зимата си приличаме. 
Много.
По косѝ, 
по тела, 
по сърце. 
Щом завее немирния вятър 
ни сковава и двете ръце.

 

И студени сме. 
До вледеняване. 
И отвънка сме целите в лед. 
И декември сме, 
и сме май, 
и сме лято, 
и гори онзи огън във нас. 

 

Аз и зимата се обичаме. 
Много  
и се лъжем че всичко е в ред. 

 

Само 
крехка, кокичена нежност 
разтопява дебелия лед.

 

© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??