Oct 9, 2012, 1:46 PM

Аз мога! Аз търся! Аз ще намеря! 

  Poetry
1056 1 1

Напук на всичко и всички.

Напук на всички дребни душички.

Напук на теб. Напук на него.
Напук на нея. Писна ми от голямото ви ЕГО!

Напук на съдбата. Напук на живота.

Ще се докажа! На всички ще покажа, че МОГА!

 

Щастието аз ще търся и ще намеря.

Няма като вас-от страх да стоя и да треперя.

Ще падам и после ще ставам,

сърцето си ще разбивам, ще се наранявам.

Но въпреки всичко пътя ще извървя,

каквото има да става – ще го изтърпя.

 

 

Аз не съм кукла!

Имам мозък, характер, сърце!

Живота ми няма да управлявате,

вече не съм малко дете!

Мечтите си върху мен не проектирайте,

ако искате нещо - върху себе си експериментирайте!

 

Вашите мечти не ме вълнуват,

за мен те нищичко не струват.

Аз си имам цел, а не мечта.

Цел, към която безкомпромисно ще се стремя!

И не ме е грижа дали одобрявате, или не.

Ще правя това, което АЗ смятам, че за МЕН е добре...

 

Аз искам семейство. Нещо, което всеки уж има.

Аз искам уют и любов пред камината, щом дойде зима.

Аз не искам богатства, нито къща огромна,

а да е малко, но да стига; къща-уютна, но скромна.

 

 

Не съм от хората, които седят по час в кафето,

нито от тези, с които се задявате по морето,

нито от тези, които всяка вечер са по дискотеки,

парите си прахосват за гримове, бижута и дрехи.

 

За мен щастието не се мери с

 много пари, маркови дрехи и скъпи коли.

За мен щастието се мери с

много усмивки, блясък в очите, дори със сълзи...

 

Майната му на студентския живот,

не искам секс, искам любов!

Майната им на чуждите страни,

аз пък обичам и ще стоя в родината си!

Майната ù на смотаната криза, с която всеки се оправдава,

когато искрено искаш нещо - ТО СТАВА!

Майната им на всички, които ми казват: „Това няма да стане!”,

аз ще го направя, който не ми вярва за... джоба да ме хване!

 

 

Само стойте и гледайте как СТАВА!

Щастието аз ще търся и ще намеря,

няма като вас - от страх да стоя и да треперя....

 

2011-03-12

 

© Юлиана Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??