Oct 25, 2013, 2:11 PM

Аз може би пак те обикнах 

  Poetry » Love
428 0 0
Аз може би пак те обикнах
за миг, за секунда дори.
Със новите дрехи не свикнах,
ти някак си все ми тежиш.

 

А си толкова крайно далечен,
само в мислите си те градя
и те сривам докрай... нечовечно...
за да няма любов в тази плът.

 

Но щом седна пред листа смълчано
на умрялото давам живот.
Мисълта ти – нестихваща рана -
ме превръща в остатъчен зов...

Нали тръгнах, нали те оставих?
Нали нямаше вече сърца?
Нали уж ги прободохме само
с нажежена до болка игла...

 

За обичане вече е късно,
построихме дебели стени,
зад които луната залязва,
а със нея... залязваш и ти.

 

Аз може би пак те обичам,
прости ми, но само за миг.
Сега продължавам да тичам
с живота... и ти побегни!



© Деси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??