Jan 27, 2015, 7:58 PM

Аз не питам 

  Poetry » Phylosophy
366 0 0

АЗ НЕ ПИТАМ

Аз не питам защо съм роден.
Съществувам, затуй и се раждам.
Но пък зная, че има във мен
непресъхваща, истинска жажда


да създавам, да бъда творец,
да изпълвам живота със смисъл;
да пулсира в мен оня живец,
с който всичко за вас съм написал.

 

Насред път да не спирам щастлив
и все нови победи да търся;
да обичам, докато съм жив,
че е къса таз` приказка… къса.

 

Аз не питам защо съм роден.
Всичко в този свят има причина,
ала зная добре – някой ден
недоволен от тук ще замина.
25. 01. 2015 г. 
Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??