Аз съм готин и пич, и съм секси,
но се чудя защо все не става
да избия житейски комплекси,
да получа световната слава?
Всичко правя, и то по заръка,
спазвам стриктно съветите хорски,
а все пак съм егати каръка,
дет' се вика – направо съм горски.
Явно музата е безработна,
на живота не съм господар,
нямам визия твърде страхотна
или слово, наречено дар.
Ще се свивам страхливо в кьошето,
вместо тежко да тропна по масата.
Червей жалък ще съм в битието,
а пък други показват ще класата.
Помогнете ми, хора, за Бога,
да надвия ламята триглава,
що дýши ме до изнемога,
дъх за подвизи не ми оставя!
И когато усетя опора,
пак ще стана свети бай Гецан.
Пак ще бъда парче от фолклора,
а и източник назован!
© Георги Янков All rights reserved.