Aug 6, 2008, 1:14 PM

Аз съм пак онази 

  Poetry
859 0 20
Аз съм пак онази

Вгледай се в очите ми -
огледало на душата!
Там съм пак онази -
същата.
И лудата, и младата.
Отново двадесетгодишна.

Не гледай бръчките!
С рало е дълбал животът
по лицето ми.
Виж ме! Там...
литнала и устремена.

Не гледай раменете -
понесли делничен товар.
Виж ме изправена и стройна
в кошутен бяг към теб.

Не гледай глезените -
от дългото изкачване подути.
Виж ме как танцувам!

Там, в очите виж -
и върхове, и бездни.

Гледай дълго и ще видиш -
и косите с цвят на тъмен мед,
и устните от ягодово сладко.
Видя ли? Аз съм пак онази -
същата.

И лудата, и младата.

Виж и себе си до мен!
Отново двадесетгодишни.
Влюбени и истински.

© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??