Аз, ти и Вселената
Вземи Вселената огромна
със всички светещи за теб звезди!
Дарявам ти я! Да е твоя!
И както искаш ти я украси!
Във нея намери за мене
зелено кътче, пълно с красота!
Да бъде синьо спряло време
и щастие и утринна роса!
Да бъде остров сред звездите,
да бъде сбъдната за нас мечта,
сълза от щастие в очите
и символ нежен, скъп за любовта!
Душите ни ще бъдат слети,
ще донесе покой красив нощта
и както в Шекспировите сонети
ще бият с обич нашите сърца!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.