Jan 30, 2011, 8:28 PM

Аз вярвам 

  Poetry » Other
565 0 0

АЗ ВЯРВАМ

 

 

Вярвам във Тебе аз, Господи,

вярвам в справедливия Ти гняв

и докоснеш ли с огън челото ми,

за нещо не съм бил аз прав.

 

Много удари за свойта вяра получавам,

за наивността ми все се присмиват,

но никога не преставам да вярвам

и във всеки човек доброто откривам.

 

Аз цял живот на добро се надявам

и знам, че дори и да има лъжа,

е по-добре във лъжата аз да повярвам,

отколкото на истината да изневеря.

 

Мойта вяра държи все високо главата ми.

Заради мойта вяра обича ме Бог.

Всеки ден мойта вяра изчиства душата ми

и дните прекрасни изпълва с възторг.

 

Срещу злото доверчив се изправям

и разбива се то във добрата стена,

всеки ден за доброто аз страдам,

за неоткрилите още доброто сърца.

 

В топлотата човешка аз вярвам –

с мойта вяра аз стоплям света.

Заради истината вървя по жарава,

заради вярата и в калта аз пълзя.

 

30 01.2010.

София

 

 

 

© Добромир Пенков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??