Кой или коя си ти?
Как препускаш в мен?
Кога съм те поканила
и дали нужда съм имала?
Мен на две не би пречупила...
В мен да гледа може всеки...
стига себе си да е запазил...
Вярата си да не погазва...
и с болки да се наказва.
Болката е онази илюзия,
която всеки страх в нас извиква...
пронизва леко, но трайно...
Отваряш очите и няма я!
Слънцето нежно те гали...
Настръхва в гърдите усещане...
тръпчиво и нежно те пали,
а после разгаря пожар...
Не е нужно масло да наливате...
Само от виното смело разливайте...
Всяка капка усещам и тръпна...
всеки миг преживявам сега*...
© Таня All rights reserved.