Oct 8, 2020, 1:55 PM

* * * 

  Poetry » Love
597 13 13

* * * 

                         нужен ми е логопед
                         не мога да казвам 
                         обичам те
                                     Мартин Спасов

 

 

Да можех 
да превеждам тишината ти.
Да разгадая погледа ти тъмен.
Мълчанието в нас дълбае кратери.
Сред пропаст помежду ни ще осъмнем...

 

Да можех чувствата ти да разчитам,
а своите - да превъзпитам строго.
Валят листа... "Обича", "Не обича"...
Навярно пожелах си твърде много.

 

Прости ми, че изричах всичко с глас
(понякога и думите излишни)
Че вкопчих се във собственото Аз.
Че ровех грубо в спомените бивши.

 

А тези с теб - като листата капят
и пълнят тази пропаст помежду ни.
Сега, наместо в твоите обятия
потъвам
... в премълчаните ти думи.

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??