Sep 13, 2007, 1:36 PM

* * * 

  Poetry
560 0 3
 

Колко ще струва от теб да си купя

малко любов, ти как я измерваш?

В грам или в метър, ти как я продаваш?

С пари ли ти плащат, или с какво?


Липсва ми обич, а ти имаш много,

даже продаваш, я дай да си купя!

Имам пари, мога да си я плащам,

дай ми я, цялата твоя любов!


Ето парите, вземи ми ги всичките,

аз пък ще взема таз твоя любов,

ще я раздавам безплатно на другите,

ти да обичаш още не си готов.


Взех любовта ти, продаде я цялата,

сега е сърцето ти празно, нали?

Нямаш ли срам, как ще кажеш на другите:

"Продадох любов, за да имам пари"?


Нека на теб, тъй както на всичките,

малко любов да ти подаря...

Вземи я, недей да изхвърляш трохичките,

които ти се полагат от любовта!

© Илияна Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??