May 26, 2021, 2:44 PM

Баба каза, че си бил в кафенето квартално 

  Poetry
428 0 3

Баба каза, че си бил в кафенето квартално,

бил си там цял ден,

да си говориш със всички познати

и новите клюки да разбереш,

да поразлистиш някой вестник,

да поиграеш на табла с приятел

като във времето старо,

когато бил си дете,

да разкажеш пак и пак за войната,

въпреки, че никой няма да те разбере,

и тъжно ти било, но и смешно,

някак си си предусещал нещо

и си успял да живееш максимално

в деня преди да умреш.

© Ани All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Съгласна с Ирина! Толкова е реално, днес сме тук, след минути ни няма! Поздравления!
  • Благодаря.
  • Това е велико. Семпло, замислящо, реалистично, цветно, тъжно и ведро едновременно. Точно като живота. Браво!
Random works
: ??:??