Тази сутрин Баба Марта,
празнично засмяна,
много рано стана.
С бяла пролетна метла
измете облаците зли,
очите си и лицето
със слънце светло изми,
набели се, начерви се,
натъкми се с нова
гиздава премяна
и да прави мартенички
бързо се захвана.
От червени и бели конци
безброй мартенички тя
сътвори, после гордо
се изправи и тъй рече:
- Чуйте вие, добри хора,
отблизо и отдалече,
днес е Първи март,
празник мил и драг
най-вече за децата,
то се знае, но и за
възрастните така е.
Затова на всяка врата ще
закича мартеничка сега
и щедро ще ви благословя:
Да сте живи, да сте здрави,
да сте бели и червени
като мартеничките засмени,
доброта в сърцето ви да има,
да обичате род и Родина,
под камък тъмната сила да спи,
да пее щастие в дните ви!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, ПРИЯТЕЛИ !!! :)
© Кръстина Тодорова All rights reserved.
Пожелавам ти слънчев и усмихнат ден!