Jan 4, 2012, 9:49 AM  

Бабините питки 

  Poetry » For kids
1412 0 7

Меси, мачка ги в нощвите,

баба, сякаш за медал.

После втасват вътре скрити

бели питки под месал.

 

На оджака, в одаята,

под връшника се пекат

питки, бухнали в маята -

стига този хляб баят!

 

В пепелта на туй огнище,

до горящите главни

къкри бобец сладък. Вижте,

как капачето звъни.

 

А софрата ни трикрака

е готова за обяд.

Баба, дядо, като свраки

шумни внучки се редят.

 

От паниците се вие

тънка пара - шарен боб,

а наоколо сме ние

като Божи блогослов.

 

Дядо своята молитва

"Отче наш" мълви на глас.

По-дъхтяща, вкусна питка

не бях вкусвал до тогаз...

 

И на село, щом на гости

идвам аз на дядо, баба,

по-велик в Велики пости

не познавам аз от хляба!

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??