Препускат колесници лудо
в небесната безкрайност.
В кръговрат магичен - чудо -
живот и смърт са всеотдайност.
Не остава
на случайност
нищо тука и отвъд
ще го има този път
на вяра и любов, и слава.
Слуги и войни с конски впряг
ще следват своя господар.
Непобеден от страшен враг
ликува горд тракийски цар.
И подава
нежен дар,
нарове, Богиня мила
за да бъдат с нова сила
вяра и любов, и слава.
Музика звучи... О, трели -
в тържество са вдъхновени.
Цар с царицата са вплели
ръце от обич, откровени.
В миг жарава
споделени
са душа с душа и зная
ще разцъфват, и във рая
вяра и любов, и слава.
Времето не спира... В транс
художникът рисува с чест
за да слее в жив нюанс
миналото с наше днес.
И продължава
до прогрес
неугасващото чувство
да показва чрез изкуство
вяра и любов, и слава.
© Асенчо Грудев All rights reserved.