Aug 18, 2021, 11:26 PM

Балчик 

  Poetry » Landscape
516 0 3

 

Балчик - 15 август 2021
Голяма Богородица

 

По дамбата разхожда се прохлада.
Вечерното море шуми.
Звезда пред погледа ми пада
с надежда в моите очи.

 

На вятъра полите се разтварят
и тихи стъпки по брега шептят.
Земята се отърсва от товара
на жарък ден добре познат.

 

Тук юли, август са прекрасни.
По дамбата върви Светът
и всеки търси да надрасне
своя лек или пък труден път.

 

Но тази вечер се е притаила
в море спокойно и звезди,
Богородица на всички е простила,
от утре пак за всички ще скърби.

 

И свеждам своят поглед примирен
по лунната пътека към безкрая,
и зная - мой беше този ден,
един от многото в Рая.

 

Защото Раят на Балчик е наш,
макар и кратък, летен и вечерен
и в него няма капка фалш,
тук спира моят дух неверен.

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??