May 29, 2009, 7:31 PM

Бас! 

  Poetry » Humour
1173 0 3

Момиче младо герданлийче,
и момче овчарче мераклийче,
на бас пред село се хванали,
че може да си легнат без да се засегнат!

Момче залага сгурно и тежко,
конче вихрогонче бързо като вятър,
момиче вади огърлица,
скъпа и красива, накит пре-прекрасен.

Вечер идва, легнали си двама,
сигурни и силни, даване ще няма,
под завивики се завили, в тъмна стая,
голямо е леглото а и двамата са в края.

Дванадесет минава,тъмно е в селото,
но одеяло се разшава от на младите леглото,
момче заспало като вакло агне,
вакло, младо у зелена гора...

Момиче мята се кат риба мряна,
като мряна у студена вода,
кърши пръсти място не намира,
и пули се и шава, в момъка се взира.

Слушай, момче мераклийче,
гердана аз ще си прежаля,
кончето да си го вземеш цяло,
и сега дорде е рано, без шум излишен и без врява,
ставай, бързо, ставай... басът се разваля!

 

 

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??