May 28, 2014, 7:42 PM

Бащи и синове 

  Poetry » Phylosophy
1138 1 5

Бащи и синове


Не там, във родилната зала,

когато след първия вик

замлъкваш с душа, осъзнала,

че твоят баща те държи;

 

не в парка, след първата крачка,

не падайки там с колело,

не щом пишеш първото „татко“

на чина със потно чело;

 

не с първата двойка в живота,

не с първия негов юмрук,

когато опорната точка

е фактът, че татко е тук;

 

не с тази любима жестока,

с която сърцето ридай

и мислиш, че острата болка

ще реже (ох, татко!) докрай;

 

Не там, дето с вярната волно

зачевате първия син!

Животът ти почва отново

в деня, в който той се роди.

 

Трепериш... поемаш пакета.

За миг си пораснал със век.

Не, няма обратна пътека,

то трябва да стане Човек!

 

Тогава чак викваш безгласен,

съзнал милиони неща...

............................................

Синът става син на баща си,

когато сам стане баща.

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??