May 15, 2007, 9:01 AM

Басня 

  Poetry
1271 0 6





                               БАСНЯ

                Сънувах сън: на слънчева полянка
                овца и агне кротичко пасат.
                Овчарят се отпуснал нейде в дрямка
                и не усеща как лети денят.

                Но изведнъж опастност се задава!
                Към тях връхлита гладна, зла вълчица!
                И в този миг овцата осъзнава,
                че скоро ще загинат те двоица!

                Но в този миг спасител се явява -
                със едри зъби кучка бързонога!
                На жертвите надежда сетна дава:
                Да ви спася аз сигурно ще мога!

                И двата звяра бясно зъби вплитат!
                и люта битка яростно захващат!
                От тях кръв, пяна, козина полита,
                захапват се и с остри нокти дращят!

                Какво ще стане,  майката се пита?!
    `            Дано останем с чедото си живи!
                Надежда сляпа в нея пак полита,
                да продължат живота си щастливи!

                Уви! Напразно е таз вяра страдна
                и скоро ще  остане само мит!
                Защото кучката е също гладна
                и мъчи я зъл вълчи апетит!

Асоцияция: Овцата с агнето – народът, Вълчицата – новите демократи, Кучката – царят., а защо не и Бойко Борисов???

© Светльо Златанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ПОЗДРАВИ ЗА БАСНЯТА !
  • Благодаря Ви! Ще добавя, че стихотворението е писано отдавна - когато царят идваше на власт!И с болка виждам колко лесно се лъже и продължава дасе лъаже и да вярва народа! А кройно време е да се помете тази долнопробна система, в която колкото си по-нагоре и по-богат си по -недосигаем и ненаказуем!
  • и вълчицата има дечица
  • Нека има надежда, но да не е сляпа!
  • ДОБРЕ ДОШЪЛ, СВЕТЛЬО!
    УСПЕХ!
  • Хм, замислящ стих!
    Поздравчета!
Random works
: ??:??