Mar 14, 2010, 10:09 PM

Басня - за деца, тинейджъри и по-големи 

  Poetry » Humour
2403 0 14

Ежка Бежка, таралежка,
тича бързо на прибежки.
Среща има под навèса
с Лиско, който тя хареса.

Днеска се  е нагласила,
с нова рокля натъкмила,
а във черните очички
сложила  е  пак звездички.

На главата си корделка
върза Ежка хубавелка,
и такава, чернокоса,
Лиско тя  ще омагьоса...

Тъкмо стигна, нещо шавна.
Стресна се момата славна.
Сви се на кълбо бодливо,
грозно, даже заядливо.

В този миг дойде Лисан.
Хубавец, ерген засмян.
Цвете килнал зад ухото,
все едно е на хорото.

Към момичката погледна,
да погали той  посегна,
ала бързо се отдръпна
и от болка чак потръпна.

Мале! Колко си бодлива,
остра, злобна и страхлива!
Само миличка изглеждаш,
а бодлите не подреждаш.

Първо трябва да помислиш,
щом приятелство  поискаш,
дай доверие  безстрашно,
нищо няма в мен  опасно.

Тъй и рече Лиско  драг,
този най-хитруш, юнак,
и на Ежка "мило" смигна,
тя пък "нежно" се усмихна.

Кой, кого е надхитрил,
кой, кого е убедил...
края аз едва ли зная,
затова ще си...  затрая.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??