Aug 31, 2013, 7:02 PM

Баста ! 

  Poetry » Humour
513 0 3

"Царят след като замина

за далечната чужбина –

някой, пийнал, рече – царски

ще живеем с Орешарски!"

 

Друг го сряза: "Селски... Баста!

Че ги плещиш джаста-праста!

Я си гле'й сиромашията,

дето давиш я в ракията!"

 

Трети пък сърдито псува:

"Комшу, стига си умувал!

Кризата ще ни довърши!

Виж, мезето вече свърши! –

вдига празната чиния.

– Не живот, а проклетия!"

 

В кръчмата четвърти вика:

"И мен стяга ме чепика!

А бе, тия в парламента

уж "народни" са, а... Мента-а-а!

Мента, казах, ми налей!

Чуваш ли ме бе, Сергей?!"

 

И Сергей, кръчмарят стари,

иде с таблата: "Другари,

политиката нищете,

ама първо си платете!

Нямам аз на вересия

нито мента, ни ракия!"

 

Ех ти, селска орисия!

К'ва ти, братче, прокопсия!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ,,Черния ти хумор"-дали някой посочените ще иска да го чуе?Чакам следващата творба с актуална тематика.
  • Хубаво си ги описал, Мариан - и тези, и онези...
  • Много точно попадение. Поздрав и от мен
Random works
: ??:??