Apr 10, 2015, 11:14 PM

Бавно бързай! 

  Poetry » Landscape
403 0 2

Картината все тази се явява:

когато ти минаваше край мен,

отвя ме като вихър суха плява

към Черни връх, нагоре устремен.

 

Когато аз планинското копито

достигах със задъхани гърди,

ти връщаше се, вече победител,

в пътеките, познати от преди.

 

А ехото нагоре ме зовеше.

Скалата бе примамливата цел

и в банята, когато се потеше,

потях се аз след марш, върха превзел.

 

Това, което искам да ви кажа,

приятели, от опит стар и нов:

Не влизайте на скорост във виража,

колата да не хвръкне в някой ров!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много свежо и поучително стихотворение,Рудин!
    Харесах и го оценявам!Желая ти весели Великденски Празници!
  • Много хубаво стихотворението. Съчетано съдържание и стих!
    Поздрав за Великден и Божие благословение!
Random works
: ??:??