Каква беда, ах, каква беда,
в един град да няма вода,
не е като безводие на село,
тука делото е много дебело.
Веднага в него да чешат езици
пристигат знайни и незнайни политци,
в пламналия огън да наливат масло,
сплетните - за тях са добре дошло.
Имиджа свой да направят висок,
за нови избори да определят срок,
хвърляйки на простолюдието в очите прах
да доведат противника до пълен крах.
Каква беда, ах, каква беда,
пак един град останал без вода,
виновния в миша дупка се навира
докато се намери кой да опере пешкира!
© Никола Яндов All rights reserved.