Липсва Том - на своя дом!
На гурбет е във чужбина.
Бет попълва... лексикон...
Плаче близо - от година!
Тя сама е... с три деца...
Те в очи на Том приличат!
Те са сбъдната... мечта! -
Две момченца и момиче.
Бет от рано... от зори...
в стари дрехи ги облича.
А те са умни... и с мечти -
Искат с кученце да тичат!
И Бет открива Томи вън -
край препълнените кофи.
Тя го къпе със сапун...
и го храни със картофи...
И пред външната врата
на паянтовата къща -
С малко кученце в ръка
Бет децата си прегръща!
В този миг си идва Том
с куп подаръци... бонбони...
Той е с новичък балтон...
и със стари панталони...
....
Том и Бет не са богати,
но имат много добрина!
Те не искат днес палати,
а само кученце... с деца!
© Yuri Yovev All rights reserved.