Aug 14, 2008, 7:07 AM

Бедните деца 

  Poetry
396 0 0
Кой пари ще им даде?
Кой ръка ще подаде?
А мъката им кой трудно ще избави?

Няма кой, защото животът несправедлив наказва малките деца.
Живеят те сами.
Сами се хранят дори.
И на топло няма где
да си стоплят те ръце.
И ето, свити на кълбо,
дебнат в някое гнездо,
да се мушнат, да се гушнат.

Липсва майката орлица.
Липсва златна огърлица.
И с усмивка на уста
търсят просто топлина.

© Теодора Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??