Jan 22, 2011, 7:10 PM

Бележникът 

  Poetry » Other
472 0 1

БЕЛЕЖНИКЪТ

 

Бележникът напръскан е със вар –

стои край мен той неизменно

и като с верен стар другар

споделям свойте откровения.

 

И всеки ден с надежда чака

да разгърна белите му листи,

и сигурно е тъжен вечер в мрака,

ако през деня аз стих не съм написал.

 

Кат’ мен е от слънце обветрен,

с корици, груби кат’ мойте ръце.

И пиша във него унесен,

изливам във него тревожно сърце.

 

Със вар изпръскан е моят бележник.

Преминах толкоз тежки битки,

но все споделям с него чувства нежни

и слова най-красиви изписвам.

 

21.01.2010 г.

София

 

© Добромир Пенков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??