Бели цветове
Всепоглъщаща магия
на снежен водопад,
леещ се от небесата,
галейки трептящата земя.
Кристална красота
от танцуващи прашинки -
блестящи мънички снежинки
и едничка капчица любов.
Останали в снега са
две следи, две мънички искри -
бяла роза без бодли
и аромат на отминаваща любов.
Часовникът отмерва до секунда
всеки полет на снежинките сега,
всяка стъпка, оставена в снега
и отронена от някого сълза.
Самотна е снежната картина,
изпъстрена със бели цветове...
Тъжно е да гледаш как умира
страстта във влюбено сърце!
© Бианка Тошева All rights reserved.