Когато те срещнах и те попитах:
- Кой застреля крилете?! От какво те боли?!
Ти ми рече: - Мечтата не скита...
Мечтата ми - Скитница, с теб я смених...
Аз те обикнах заради големите бели криле.
Ръка ти подадох, помогнах ти да летиш.
Ние мечтаехме. Светът беше Обич и нищо друго не бе.
Така съм те искал... Така от тебе болеше...
Към тебе летях, а бях опрян на Земята.
Моите черни криле бяха само за мен.
Знаех тогава, че крилете ми побеляха...
Можеше...Имаше... Бели криле моят ден...
На бели криле, знам, че е скъпа цената...
Ти ми ги даде... В Душата и във Очите...
Не можех да туря пръстенче на ръката...
Имах бели криле... Имах Лъчите...
Къде да ги търся твоите бели криле?!
Щом те целунах - изчезна с панически бяг...
Така съм го искал... Дето беше и дето не бе...
с твойте нежни криле, по-бели от сняг...
© Красимир Дяков All rights reserved.