Каменна приказка, осмо ли чудо -
Господ така е решил
и с вдъхновение истинско, лудо
червени скали сътворил.
Горди, притихнали, невероятни
фигури каменни бдят
в небето българско, необятно,
стари легенди шептят.
Минала слава и днешно величие
във въздуха светло трептят.
Слисват се хората, странно привлича ги
този загадъчен свят.
Поезия каменна, в червено измислена...
Гледам - от красоти онемяла.
Литва душата ми лека, пречистена,
своята преходност осъзнала.
© Нина Чилиянска All rights reserved.
лирично, красиво нарисувано чувство...