Feb 26, 2014, 12:18 AM

Беше ли любов това? 

  Poetry » Other
421 0 5

Беше ли любов това? – не помня.
Само спомням знойната нега,
лятото ми с шарените стомни,
зимите в следите по снега.

Беше ли любов това? – не питай.
То остава вътре в нас и там
преминава в пролетите скрито,
в гъстата мъзга край светъл храм.

Беше ли любов това? – не зная.
В земната орисана съдба
следва ни и топли чак до края
и я има даже след това!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??