Jun 7, 2022, 7:31 PM

Без да знаеш 

  Poetry » Love
693 3 6

Не пресмятай какво си ми дал

и дали сме делили поравно.

Безсловесните твари без жал

се раздават за Божия слава.

 

И не пее сред шумата дрозд,

за да крачиш по-бодро и леко.

И набъбва лозата във грозд

не за твоята чаша с утеха.

 

И липата през юни цъфти

не защото с любов я поливаш,

а защото след дъжд и мъгли

ѝ се иска да бъде красива.

 

Сред дерето реката шуми,

безучастна към всякаква жажда.

И в небето изгряват звезди

не защото страстта ти ги ражда.

 

Не пресмятай какво си желал

и какво, в крайна сметка, получил.

Всяка стъпка към мен си вървял,

без да знаеш, че вече се случвам.

© Богдана Калъчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??