Oct 29, 2021, 10:50 PM  

Без отговор писмата ми се връщат... 

  Poetry » Love, Strict forms
586 2 3

Без отговор писмата ми се връщат.

През бури гълъбче само лети.

И ветровете клоните прекършват,

а птичката ми смелост не пести.

 

И дъждове, и студ не спряха даже

крилцата нежни в полета - любов.

От хищния орел не се уплаши,

защото вярва, че е искрен зов.

 

Окапаха листата... Есента

със мъртвия си дъх света оголи:

Почивай вярна птичко! В мен гръдта

с надеждата си още ще се моли!

 

След зимата отново ще е пролет!

Дано тогава с дар е твоят полет!

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??