Да си прост е божи дар,
в много случаи е цяр.
Колкото по-прост си, човече,
стигаш толкоз по-далече!
За едната част човешка,
простотията е грешка,
но за другата - магия,
доживотна орисия...
Простите са надарени
с най-полезни ценни гени.
И без много труд успяват
да са винаги на завет.
А лишените от тази сладост
нямат толкоз много радост.
Затова - чрез простотия
да вървим към прокопсия!
© Екатерина Спасова All rights reserved.
Да си прост е благодат -
гледаш на света задочно
и си цял живот рахат!
Паздрав, много ми хареса и вдъхнови!