Научих се да бъда много сам.
Естествено, че дълго ще боли.
Отдавна ми е ясно и го знам -
Любов бе синоним на Аз и Ти!
Поне разбрахме всъщност, че ни има.
Загубихме се в толкоз разминаване.
Е, вярно, че намирахме причина,
да бъдем невъзможно много, заедно...
И аз пътувам. Изборът ме кани.
Надявам се на болката. Да спре!
Сърцето ми да бие щом престане,
и мъката тогава ще умре...
Прекрасно знам, че няма да се върна.
Любов е синоним с опечаление.
Ти, камък вместо мене ще прегърнеш.
Прости ми! Не, че имаше значение...
Danny Diester
(Стихопат.)
© Данаил Антонов All rights reserved.