Feb 9, 2022, 9:53 AM

,,Безгрешните" нека 

  Poetry » Civilian
213 0 2

Да хвърлят камък тези наши

седнали в креслата богаташи,

да кажат как натрупаха пари

без да бършат пот дори!

 

Тънещият в охолство, разкош,

забогателият за една нощ

патриций, от новият си замък

да хвърли по грешницата камък!

 

Миналият през закона като слон,

да застрои морето с бетон,

по грешницата хвърли камък

от мостика на плаващия си замък!

 

Да хвърлят камък и тия,

някога отишли на просия

през океана в далечна чужбина,

обърнали гръб на родина,

 

че имат още обич голяма

към род, Родина и мама, 

и някога от далечния рай

ще се върнат в родния край!

 

Ха дано!!! Ама надали???

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??