БЕЗМИЛОСТНИЯ ЛИСТ
Очакван от безмилостния лист
лежа скован замислено - прозрачен.
Редя живот, а дървения глист
ме моли да му кажа да не плаче.
Лъжата - сън кошмари разгада.
Играя тихо, някъде на скришом.
Но ето че разцепи се вода
подпирала безумието. Дишам!
Пристига звук сред злачна синева
Тъй странна невъзможност да запея.
А песните са моята вина
в живота, който казват че копнея.
И с нежен, недокосван, гневен стих
изгубих очертания в сърцето.
Да съм проклет, неистов и сърдит
разхвърлящ разкаяния, додето
внезапно спре сред гънката - душа
изричен знак - снежно да забрави.
Клеча съдран, миришейки лайна
оплескани от стихове и рани.
©Марин Лазаров
© Марин Лазаров All rights reserved.