Sep 30, 2011, 6:45 PM

Безсилие 

  Poetry » White poetry
674 0 1

Мога да изпиша двеста листа
за теб и твоето сърце.
Мога да напиша два романа
за нашата история, 'дето я няма.
Мога да преплувам всички океани,
за да ти откъсна цвете от кристал.
Мога да пребродя всеки лес,
за да изпиша името ти по кората.
Мога да прекося всички пустини,
да засея за теб цветя, дървета.
Мога да кача всички планини,
за да ти донеса вода, кристално чиста.
Мога да преборя всички страхове,
за да предпазя теб от твоите.
Мога да се откажа от всичко мое,
за да ти го дам без колебание.
Мога и сърцето си без стон да извадя,
за да го получиш от принц на поднос златен.
Мога по-добър да стана,
за да заслужавам да те виждам.
Мога да бъда с теб до края,
за да знаеш колко те обичам.
Мога дори да полетя към небесата,
за да те заведа при звездите.
Но не мога да те стигна...
Значи нищо не мога.

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??