Улиците празни,
времето замряло.
Мухи под лампата
танцуват пияни.
Призрачно някак,
с дъх на заспало.
Пейките скучаят,
пусти магазините.
Само прозорците
ярко проблясват.
Зад тях е животът
дори в безпорядък.
Без лицеви маски
и без условности.
Светът си събрал
край масата холна.
Какъв щастливец си,
а не си го разбрал.
© Паулина Недялкова
© Паулина Недялкова All rights reserved.