Все тая карантия животът ми поднася,
все тая грозна кучка, лаеща в галоп….
С породи гадни цял живот се бия,
кога ли ще ми лепнат некролог ….
Аз пес съм с родословие тъй скромно,
но с вълча страст и ярост опитомен,
в бърлогата, приятелко, ела при мен –
опозорените мастии бягат… тъпо,
с теб, двама, ловко да се съберем.
С болезнен вик не ме постисквай,
оловна примка ти ми поднеси.
Да гледат котараците в небето,
да мяукат бавно – мен да ме кълнат:
Хаймана бе той, но за мангоджери,
беснеещ хун, до мозъка жесток ….
Прекръстените изроди не смеят
и не искат да свалят от кирливия си врат
ръждясалия стар, изгнил хомот….
Позор и срам без кръв и чест,
сълзи без храм, без вяра, гнет –
с очи на вожд, с крака на лъв
за теб БГ ще падна пръв;
за бой готов, на смърт решен,
дали за гроб не съм кроен …..
Хоро се вие, моми се гонят и
огньове скачат, тъпан бие …
и змей горянин, и хала дива
на химна в такт сега пригласят.
Царе, велики, на три морета
войни и битки без страх водили;
За земя широка и небе безкрайно,
злато, богатства всинца сме платили.
Вино от череп с лъвска бяс отпили,
на страстен пир демона осквернили.
И този призрак броди хиляди години
в земи балкански, пеят самодиви
и носят жертвените си псалтири
монаси в расо черно, богомили,
орфици - бели, траки и протоелини.
© Millennium Aquarius All rights reserved.