BG Паневритмия в Мадрид
Слънце весело ни грее,
милва ни с лъчи.
Вятър тихо клони вее,
песента звучи.
Ходим в Парке дел Оесте
сред треви, цветя.
На полянка до чешмичка,
с чудна хладнина.
Сбираме се тук другари
с Обич и Любов.
Паневритмия играем
за Живота нов.
Истина, Любов, Разумност,
гъвкав ум, сърце.
Добродетели да бъдем -
Мъдрост да ковем.
Бог Баща, което дава -
доволен да си.
И да страдаш, и да губиш -
доволен да си.
Тъй ни учи Петър Дънов,
наш Учител Свят.
Светли мисли възвишени
с чувства, благодат.
Плодовете на Живота
с Любовта - напред.
С красотата на събора
ще сме ний навред.
Майката Природа, мила,
дава своя цвят.
Пътя наш така отворен
с Ангелския свят.
Мадрид, 2009г.
______________________
Парке дел Оесте - Парк в Мадрид
© Божидарка Божинова All rights reserved.