Jun 25, 2009, 8:30 PM

BGзле 

  Poetry
437 0 2

ПИСНА МИ ОТ ПРОСТОТИЯ
СКОРО МАЙ ЩЕ ПОЛУДЕЯ


Писна ми от хора,
общуващи с бележки!
Писна ми от злоба
и повтарящи се грешки!
Писна ми от пози
и от мазния снобизъм!
Писна ми от постановки
и от хорски егоизъм!
Писна ми от боя
и от всичкия расизъм!
Писна ми деца
да се любуват на садизъм!
Писна ми храна
да си купувам само в будки!
Писна ми и ученичките
да стават проститутки!
Писна ми от мръсотия!
Писна ми от прах и кал!
Писна ми да слушам
кой насила е умрял!
Писна ми от пошла мода
и от анаболи!
Писна ми да гледам
как дечица ходят боси, голи!
Писна ми в училището
малки ученици
само да се учат
как се взимат наркотици!
Писна ми, когато
 за Ботев и Левски попитам,
да ми казват, че от ЦСКА са,
 а аз да отлитам!
Ходи им разправяй,
 че не футболни отбори народни,
а са двама борци, умрели,
 за да бъдем и ние свободни!

Писна ми от лъжи
и измислени болежки!
Писна ми да виждам
как хората са пешки!
Царят да се подиграва
и да пуска тъпи смешки,
нищо, че не съществуват
неговите "китни" дрешки!

Писна ми  и политикът,
който само ни подвежда!
Скоро той ще вземе
локум в саксии да отглежда!
Чувам го да разправя
как благотворителност провежда,
а във чуждата чинийка
за сочна мръвка се оглежда!
"КРАЛИ, ПИЛИ, ЯЛИ, СРАЛИ..."
в мен респект не произвежда!
За да го разбирам,
трябва някой да превежда!


Писна ми да гледам
 застроена природа!
Писна ми да лъжат,
 че добре ще е народа!
Писна ми да се правят,
 че от мойта са порода
и само да гледа
 от мен да имат изгода!

         ...

Писна ми да оцелявам -
искам вече да живея!
Писна ми да плача -
искам малко да се смея!

© Марин Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И на мен ми писна,адаш!Нека търсим промяната!
  • Не те ли заболя гърлото да крещиш, ако да, значи си за следващата фаза, готов си да започнеш промяната.
Random works
: ??:??