Jul 30, 2006, 9:48 PM

Билкар 

  Poetry
588 0 5

по Никола Гигов


Защо погалих с длан тревите -
да ме опари бащина поръка?
Или пък мамин поздрав - билка -
горчива спотаена мъка.

Платинени коси развявам,
прегръщам стръка със душата
и чувствам, че се олюлявам -
едва държат ме днес краката.

Едва ли на живот съм сит,
но спомням си - родопски сняг,
а пък сред него аз съм скрит,
и ровя да намеря бряг.

И лятото почти настигам,
примамва моите сетива.
Ех, Еньовден, добре пристигнал,
обичам твойта синева.

................................

Как искам този слънчев цяр
да Ви даря с ръце вълшебни,
та всеки да е господар
над болки и неволи дребни.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??