Цял Светец? Не съм от тия,
даже имам и рога,
правя често щуротии,
и обичам... да бодя...
Бирата си тача, честно,
на потниците съм си фен.
Имах и щастливо детство
и пораснах с голям... ум...
Да, красавец не съм много,
но пък, вярно, философ...
Е, той дървен е, но Гого
компенсира със... Любов...
А зад името Мислител
крия често глупост чиста...
Понякога съм и дразнител,
и дрънкам си на прима виста.
Пък в куплетчета изливам
всичко дето ме вълнува.
Дяволчето в мен не скривам
и обичам да целувам...
Но когато съм сериозен
съм такъв до кръв последна!
Често съм и нерв оголен
(но това е тежка тема...)
Нека пак да се усмихна,
да намигна със оче,
Палавница да си викна
стихове да ми чете...
Бира, потник и цигара -
облак дим, като в театър.
Не умея, но с китара,
бълвам поетичен вятър.
Мислител, Жоро, даже Гош -
маските на клоун-мим...
Като усмивка на Гаврош,
или на труп... живот във грим...
Усмихнете се и вие.
Смятате, че ме познавате?...
Но кой зад автора се крие?
Отлично знаете, си вярвате...
А аз сега ви аплодирам
за цирка, шоуто и джаза...
Изчакайте, да се гримирам,
на сцената за да изляза.
Усмивка между две уши
с замах със четката рисувам,
ръката биричка държи
и почвам нежно да целувам...
И ето го пред вас, Мислител,
а пък Георги, отстрани,
сред всичките е просто зрител
и аплодира сам дори...
*****
По потник вече съм облечен,
в ръката биричка държа,
а в устните е фасът вечен
и се усмихвам... до сълза...
29.05.2020.
Георги Каменов
Вдъхновено от творбата "Ода за Георги" на Юри (Yuri).
Благодаря сърдечно на Юри за вдъхновението!
© Георги Каменов All rights reserved.
Кратък, но точен коментар.