Jul 4, 2018, 2:21 AM

Битие 

  Poetry » Other
592 1 3

– Не става само с кал,
а плюнката пресъхна  –
от себе си душа е дал,
и три ребра по мръкнало!

 

Конопено въже
го вплита в тяло хърбаво,
рече ли да си мре
дърво и клуп на хвърлей са.

 

Изпи един компот,
оригна се, че вкиснат бе
и жалкия живот
от този дъх тръгна добре.

 

И тъй във райската градина
сред всяка гад и зверове
се пръкна – рошава гадина
без капка разум. И реве

 

ще кажеш, че го дерат жив
добре, че беше бог гнуслив.
Смили се и му даде разум
ала със мяра и указа

 

от плодното дърво във Рая
познание що носи цяло
да не яде и под угроза
че инак ще яде калая!

 

Историята е позната,
във миг на алкохолна страст
свободна воля, непозната
дари му с нея пълна власт.

 

Но нашата маймуна, свидна
нали е горделив примат
със свойта воля, незавидна
утрепа жалкия си брат.

 

И пак ще кажа, всеки знае
какво се случило натам.
Безрадостно в света ридае
синът на Ева и Адам!

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??