Mar 31, 2016, 5:31 PM

Битка 

  Poetry » Love
337 0 4

Поглеждам те, но в твоя поглед липсвам.

Чувствата на дребно разпродавам.

Със статус „безлюбовно” съм се вписала

на старото ни мътно огледало.

 

Провира се отдавнашният усет,

че губим се в немилост и разруха.

Потиснатост на масата предвкусвам,

създадена от връзката ни куха.

 

Десертът е размита отговорност

и време е горещ да го сервирам.

Поръсен с прегоряла монотонност,

която всяка вечер у дома намирам.

 

Изпивам чашата, подправена с отрова.

Въздухът в гърдите -  не издишвам.

Това не е любов взаимна, а прокоба –

да дава много и да бъде все излишна!

 

Отказвам да съм враг или засада,

поисках само брод, гребло, утеха.

Съдбата ти помилвам – да не страда,

а моята...  годините превзеха!

 

29-02-2016 г.

Хапка Капка /Д.В/

© Десислава Вълова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??