Nov 12, 2020, 7:34 AM

Благодарност 

  Poetry » Phylosophy
750 7 21

Не се оплаквай в себе си дори..

                                  Станка Пенчева

 

Не се оплаквам, не виня
за белегът стърчащ, отблъскващ,
за кръста що ме разпна, за нощта
в която плът от моята откъснаха.
Не се страхувам, не скимтя
от камъчета остри във обувките,
от трънчета бодливи във дланта,
от пътя си осеян с черни дупки.
Не се стаявам, не мълча
пред думите отправени отровно,
пред злобата, интригата, гнева,
смалявам ги с любов, но безусловна.
Не се оплаквам, аз благодаря,
че дишам, че обичам, че живея,
че крача още с вдигната глава
и мислите си мога да излея.
Благодаря за силата, що Бог
дари ми след жестоко изпитание,
за вярата, за вечния урок,
че няма раждане духовно... в отчаяние.

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??