Sep 10, 2023, 10:17 AM

Благодарност 

  Poetry » Other
210 5 6

 

Сега, когато мъката изтича 
през пръстите ми като пясък ситен,
когато трябва мъдро да обичам
и да попия в тъмното сълзите...
Когато няма нужда от въпроси,
съмнения и спомени излишни.
Когато тишината тук ми носи

спокойствие.
                     И мисля, 
                                  чувствам, 
                                                 дишам!...

Сега, когато егото човешко 
през девет планини, в десета пращам.
И моите, и всички чужди грешки
зениците ми в тъмното не дращят.
Когато даже слънцето стопи
на облаците мислите дъждовни.
Когато самотата не горчи
и съм красива, 
                        смислена, 
                                       свободна!...

Във този миг на чиста простота,
поглеждайки нагоре към небето,
аз искам просто да благодаря
за любовта 
и вярата в сърцето ми!

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??