Живей, но никога не прекалявай,
животът ти е дар голям!
Благодари на Бог за всичко и внимавай,
не се превръщай във бунтар!
Обичай всичко, но разумно!
В живота има някои неща,
които даже без да се усетиш
те водят право в пропастта!
Не се гордей, но се смирявай,
обичай малките неща!
Не се увличай в суеверия
и се стреми към простота!
Раздавай своите богатства
и никога не се пести,
не се вбесявай и не похабявай
ДОБРОТО, дар на твойте дни!
Благодари за хубавите мигове,
благодари за всички земни красоти,
а за това, че си различен ти от другите...
не се ядосвай, а благодари!!!
© Руми All rights reserved.