Jul 4, 2010, 5:27 PM  

Благодаря! 

  Poetry » Other
588 0 3

БЛАГОДАРЯ!

 

 

Благодаря ти самота,

днес се пържа в собствения ад.

Снощи някой ми показа в своята душа,

че по мене тръпне и обля ме с благодат.

 

Но защо у мен се сипят листа,

отронени от дървото на страха?

Скован от срам и любовна нищета

стоях безмълвен, вкаменен от суетна грехота.

 

Днес мъртвешки буден и опиянен

се взирам в моите постъпки и се чудя

как бих постъпил в утрешния ден,

за да не осъмна отново сам… и пак се будя.

 

Проклет да си, неуверени човеко,

какво ли търсиш и какво намираш?!

Как ли някога  може да ти стане леко,

щом утехата си в търсенето сбираш.

 

Защо не ме остави в блажена простота?

Ах, и ти бъди проклета…

Благодаря ти самота!

 

 

04.VII.2010
Камен Тодоров ©

© Камен Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??